Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kaşarlı Kabak

(Kaşarlı Kabak nasıl yapılır)

Kaşarlı Kabak için kullanılan malzemeler :
6 kabak
4 dal taze soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

Tarifi :
Kabaklar yıkanıp üzeri kazındıkyan sonra küp şeklinde doğranır. Soğanlar da ince ince doğranır. Tavaya yağ koyulur ve öncelikle soğanlar kavrulur. Ardından kabaklar ilave dilip karıştırılr. Kabaklar pişine kadar kavurma işlemine devam edilir. Kabaklar pişince tuz, karabiber ve pul biber atılıp karıştırılır. İnce kıyılmış dereotu atıldıktan sonra karıştırılıp üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri serpilir. Tavanın ağzı kapatılıp kaşar peyniri eriyene kadar bekletilir. Sonra sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 18 Mayıs 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.