Laz Böreği için kullanılan malzemeler :
10 adet yufka
4 yumurta
8 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 su bardağı su
3 su bardağı fındık içi
5 su bardağı toz şeker
2 paket buğday nişastası
5 çay bardağı eritilmiş margarin
şerbet için :
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
Tarifi : 8 su bardağı süte şeker eklenir. Kaynatılır,başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve su karıştırılır. Hazırlanan malzeme kaynamakta olan sütün üzerine dökülür ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.Tepsiyi yağlanır , yufkaların üstlerini yağlayarak 5 kat halinde tepsiye dizilir. Üzerine muhallebi dökülür. Dövülmüş fındıklar yayılır, kalan 5 yufkada üstleri yağlanarak muhallebinin üzerine dizilir. Şerbet malzeme karıştırılıp pişince soğumaya bırakılır. Hazırladığmız börek dilimlenir fırında pişirilir, soğuduktan sonrada soğuk şerbet ilave edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Haziran 2004