Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnabahar Graten

(Karnabahar Graten nasıl yapılır)

Karnabahar Graten için kullanılan malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
125 ml süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1.5 su bardagı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Karnabahar parçalanır ve haşlanır. Küçük bir tencereye un ve margarin konulur ve iyice karıştırılır. Süt ve yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Sosun topaklanmamasi için kaynayana kadar karıştırılır. Haşlanmış olan karnabaharlar sıcak olarak fırın tepsisine konulur. Sıcak sos karnabaharların üzerine dökülür ve üzerine kalan kaşar peyniri rendesi serpilir. 180°-200° de ısıtılmış fırına konulur. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcakken servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : Serpil
Gönderdiği tarih : 26 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,038 saniyede oluşturuldu.