Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kestaneli Kek

(Kestaneli Kek nasıl yapılır)

Kestaneli Kek için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
150 g. margarin
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 limon kabuğu
2 su bardağı un
2 su bardağı ufalanmış kestane şekeri

Tarifi :
Toz şeker ve yumurta iyice çırpılır, süt ve eritilmiş margarin ilave edilir. Kabartma tozu, şekerli vanilin ve rendelenmiş limon kabuğu ile un ilave edilir. En son 2 su bardağı ufalanmış kstane şekeri eklenip karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülerek 200 derece fırında pişirilir.

Not: yanmaması için üzerine aleminyum folyo örtülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.