Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tavuklu Kabak Graten

(Tavuklu Kabak Graten nasıl yapılır)

Tavuklu Kabak Graten için kullanılan malzemeler :
4 kabak
3 parça tavuk göğsü
10 mantar
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Kabaklar boylamasına ikiye kesilir ve tuzlu kaynamış suda haşlanır. Bu arada tavuklar ve mantarlar doğranır ve sıvıyağda kavrulur. Süt ve un karıştırılarak ocakta pişirilir ve hazırlanan bu sos tavuklu karışıma ilave edilip karıştırılır. Haşlanan kabakların içleri çıkartılıp fırın kabına yerleştirilir ve soslu tavuklu karışım içine doldurulur. Üzerine kaşar rendesi serpilerek kaşar eriyene kadar fırında pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.