Ana Sayfa > Tatlılar > Tufahiye

(Tufahiye nasıl yapılır)

Tufahiye için kullanılan malzemeler :
2kg. elma
1kg. şeker
200gr. öğütülmüş ceviz
krem şanti

süs için:
vişne yada çikolata rendesi

Tarifi :
Elmaları soyup ve çekirdekli kısmı tamamen çıkartın. Tencereye suyu, şekeri ve limonu ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve elmaları haşlanmaları için ekleyin (elmalar dağılmasın). Haşlanmış elmaları soğutun ve cevizle doldurun. Krem şantiyle üzerini kapatacak şekilde süsleyin. Üzerine vişne yada çikolata rendesi ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : mabel
Gönderdiği tarih : 17 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa kalıbın altına ıslak bir bez yayıp biraz bekletin.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.